Het belang van een goede locatie voor jouw personal branding shoot

Wat is een goede locatie voor jouw personal branding shoot?

Je bent helemaal klaar voor je personal branding shoot, je weet wie je ideale klant is en wat je precies wil bereiken met je personal branding shoot, maar je hebt zelf niet echt een locatie waarvan je zegt “Dat is nu net wat ik zou willen uitstralen met mijn nieuwe foto’s !”
En laten we eerlijk zijn, een goeie locatie is niet wat je shoot gaat maken of kraken, maar het is wél een van de elementen die de uitstraling en het succes van je verhaal mee bepalen! Laat je dus niet verleiden om je foto’s te maken als een van de zovelen in jouw sector die al in die ene studio of locatie passeerden… dare to be different!

locatie voor jouw personal branding shoot


In een personal branding shoot gaat het uiteraard om jou, de bezieler van het merk, dus jij bent ongetwijfeld dé belangrijkste factor… maar het is zo dat je de sfeer voor een groot stuk kan beïnvloeden met een goed gekozen locatie.

Een goede locatie bij een personal branding shoot biedt namelijk verschillende voordelen die je niet kan ontkennen:

  • Je kan je shoot een mooie, professionele uitstraling geven met de juiste locatie: een goed gekozen locatie kan de look and feel en de authenticiteit van je brand in de beelden versterken, wat uiteraard essentieel is voor je personal branding.
  • Verhaal en imago: de locatie kan het verhaal dat je wil weergeven en het imago van de persoon weerspiegelen. Iets wat zeker helpt bij het opbouwen van het algemene beeld van een sterk merk.
  • Creatieve mogelijkheden: een goed gekozen locatie kan alleen maar bijdragen bij creatieve en unieke foto’s, die een extra dimensie krijgen en onderscheidend zijn door goed gebruik te maken van de details in de omgeving.
  • Comfort en vertrouwen: je wil je relaxed en zelfzeker voelen tijdens je shoot. Het spreekt voor zich dat een locatie waar de persoon zich op zijn gemak voelt, alleen maar kan bijdragen aan een ontspannen sfeer en natuurlijke foto’s. en dat is uiteraard wel wat je wil zien… jezelf op je best en zelfverzekerd.
  • Relevantie: Bij de keuze van een locatie is het echter wel belangrijk dat die enigszins relevant is voor het vakgebied, de interesses of de lifestyle van de persoon. Je mag iets origineels of out of the box bedenken, maar hou er wel rekening mee dat je toch wel ergens iets kiest dat de geloofwaardigheid en authenticiteit van je merk kan versterken.
locatie voor jouw personal branding shoot

Iets om rekening mee te houden in de keuze van je shoot is het budget. Niet alle locaties zijn namelijk in dezelfde prijsklasse te boeken of te huren. Vaak hangt de exclusiviteit, afwerking, mogelijkheden en graad van luxe samen met het prijskaartje. Hier kan je dus vaak aan de hand van de look and feel al inschatten wat een mogelijke kost zou kunnen zijn. Laat je echter niet beperken door de eenmalige kost van je locatie… dit is een investering op lange termijn, waar je achteraf nog veel plezier en voordeel van kan hebben!

Weet je zelf niet goed waar te beginnen bij het kiezen van je locatie? Geen probleem, daar dient onze voorbereidende meeting of call voor! Bedoeling is dat we samen bekijken wat jouw boodschap, strategie en ideale klant is, en op basis daarvan kiezen we de meest geschikte locatie voor jouw shoot.

Kortom, durf origineel te zijn in de keuze van de locatie voor je personal branding shoot, maar zorge wel steeds dat het bij jouw brand of look and feel past. Het moet wel nog steeds “jij” zijn.

personal branding shoot


Enkele voorbeelden van locaties waar ik zelf al positieve ervaringen mee had:

  • Urban City in Antwerpen: een heel lichtrijke en veelzijdige open “office” ruimte waar dienstverleners met een eigentijdse branding zeker hun ding kunnen vinden
  • Atelier Oost in Amsterdam: een van de meer bekende locaties in Amsterdam met een eerder luxeuze en moderne uitstraling, perfect geschikt als je een higher end publiek wil aanspreken
  • Second Mood in Turnhout : als je houdt van frisse en herkenbare kleurtjes in een moderne styling, dan is Second Mood zeker iets voor jou!
  • Daarnaast zijn er nog zoveel bekende en onbekende pareltjes terug te vinden op sites als Cocom , Loes op Locatie of AirBnB dus het is haast onmogelijk om niet de geknipte locatie vinden voor jouw verhaal!

Ik kijk er al naar uit om te horen wat jouw ideale plek gaat zijn voor onze volgende shoot. Laat me weten waar jij je shoot wil laten plaatsvinden!